ОСТАННІ НОВИНИ

Замість Монумента Слави у Львові хочуть облаштувати громадський простір

|

Львівські депутати вимагають «декомунізувати» Львові повністю і знести Монумент Слави. Про це йдеться у запиті Української Галицької Партії, який має у своєму розпорядженні Львівський портал.

монумент слави

«До лютого Україна мала позбутися символів тоталітарної доби, як того вимагає закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Але у Львові про декомунізацію ніби й не чули», йдеться у повідомленні.

Як наголошується, на місці Монументу Слави можна облаштувати громадський простір.

«Львівський «Монумент Слави», який, безперечно, символізує встановлення, зокрема у Львові, радянської окупаційної влади, прапори союзних республік на стадіоні СКА, радянська символіка на території Академії сухопутних військ – як собі були, так є і досі. Нарешті демонтувати вказані символи тоталітарної доби у Львові, які є наругою над пам’яттю тисяч загиблих у комуністичні часи українців, вимагають депутати. Також партійці пропонують оголосити відкритий конкурс на облаштування громадського простору на місці Монументу Слави», – додається у повідомленні.

Раніше Львівський портал писав,що львів’яни не хочуть зносити Монумент Слави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *