ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовці Львівщини полюбляють переписувати на родичів державну землю?

|

На Львівщині виявлено численні факти корупційних правопорушень у земельній сфері. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

земля

Упродовж поточного року спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції Львівщини складено 92 протоколи стосовно посадовців, які вчинили адміністративні корупційні правопорушення, 50 з яких – у сфері земельних відносин за ст.172-7 КУпАП за порушення вимог стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Йдеться про факти, коли голови органів місцевого самоврядування та депутати голосували за прийняття рішень щодо виділення їм або ж їхнім близьким родичам земельних ділянок.

Встановлено, що таким чином посадовцям надано загалом 5 га земель, при цьому, останніми відмовлено у наданні ділянок іншим мешканцям територіальної громади.

На цей час за вказані адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією у земельній сфері, до відповідальності у виді штрафу притягнуто 19 посадових осіб, ще 31 протокол перебуває на розгляді у судах.

Загалом, в області за наслідками розгляду частини протоколів 41 особу визнано винною у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень та накладено штрафів на загальну суму більше 80 тис грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *