ОСТАННІ НОВИНИ

Ласкаво просимо у Львів: міська влада не проти концертів проросійських зірок

|

Депутати Львівської міської ради від фракції «Самопоміч» на чолі із мером міста Андрієм Садовим не підтримують ухвалу, якою забороняється виступ український виконавців-«сепаратистів» у Львові. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із зали засідань міськради Львова.

концерт

Так, в проекті ухвали за ініціативи ГО «Економічний бойкотний рух» йдеться про заборону у Львові концертів українських та іноземних виконавців, що своєю діяльністю (зокрема у Росії) пропагують сепаратизм та  порушення територіальної цілісності України:

«З метою зменшення світоглядних впливів представників шоу-бізнесу, котрі здійснюють популяризацію сепаратистських та окупаційних сил, керуючись ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні“:

  1. Заборонити проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представникам українського й іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни здійснюють свою бізнесову діяльність, проводять концерти, виступають у телевізійних передачах, беруть участь в інших розважальних заходах на території Російської Федерації, у анексованій Автономній Республіці Крим, а також у тимчасово окупованих окремих районах Донецької і Луганської областей.
  2. Департаменту “Адміністрація міського голови“ оприлюднити цю ухвалу у засобах масової інформації», -йдеться в документі.

За словами депутата Ігоря Телішевського, ухвалою забороняється виступ у Львові українських артистів, що заробляють гроші на концертах у Росії.

“Хочу подякувати ГО «Економічний бойкот ний рух» та Олегу Радику, що ініціював цю хвалу.

Важливо, щоб справді на теренах Львова не виступали заробітчани, які виступають у Росії та Криму. Та під час розгляду цієї ухвали виникло питання, чому саме так. Ми дослухалися та внесли зміни. Але деякі чиновники не хочуть підписувати, бо там є фраза «територія Російської Федерації».

Сьогодні президент підписав закон, який забороняє показ фільмів, які були вироблені юридичними компаніями і фізичними особами в Російській Федерації. Тобто всі фільми, не вибрані. Я думаю, що Львів не може показувати позицію, буцімто не може прийняти ухвалу, бо деякі депутати вважають, що треба бути лояльнішими. Вибачте, якщо Рада забороняє ці фільми, значить і ми повинні показати свою позицію.

У місті Львові не можуть виступати безпосередньо ті українські артисти, що заробляють гроші в Росії, окупованих територіях Луганської і Донецької областях, АР Крим.  Не можна, коли одні воюють на Сході за нас з вами, а інші там зробляють гроші – це не справедливо», – наголосив він.

Щодо іноземних артистів, за словами депутата,  йде мова не про тих артистів, що виступають у Росії, а «про тих, хто не підтримує територіальну цілісність України і її суверенітет».

Натомість керівник управління культури Львівської міської ради Михайло Мороз  наголосив, що таку ухвалу приймати не можна, бо вона занадто загальна.

«Ухвала дуже загальна, є потреба зробити більш диференційований підхід. Якщо “Океан Ельзи” поїде у містечко на Кубані і виступить там перед українцями у маленькому клубі, то чи означає це, що це факт для заборони?» – заявив чиновник.

Михайла Мороза підтримала фракція «Самопомочі», представники якої погодились прийняти ухвалу за основу, але виключити з неї Російську Федерацію, залишивши забороненими лише тих артистів, що «заробляють» у ДНР, ЛНР і в Криму.

Ситуація обурила депутата Юрія Кужелюка, що не стримав емоції:

«В мене таке враження, що я попав на Кульпарківську. Про що ви говорите? Які розмови, яка свобода слова? Давайте ми закінчимо! Це є політична ухвала і її треба прийняти», – заявив депутат.

Ініціатор ідеї заборони концертів артистів-«заробітчан», координатор ГО «Економічний бойкот ний рух» Олег Радик зазначив у коментарі Львівськом порталу, що маніпуляціями з ухвалою мер міста намагається не дозволити заборони українських артистів, що виступають у Росії.

«Мер хоче цю ухвалу використати і прийняти рішення, що на території міста Львова не мають права виступати артисти, які виступають на окупованих територіях – ЛНР, ДНР та Криму. Це є дурість, бо такі виконавці автоматично попадають у чорний список, який є у Міністерства культури та СБУ – вони сюди і так не зможуть приїхати. А він викидає слово «Росія».  Він готовий прийняти артистів, що сьогодні виступають у Кремлі, на Площі Ринок. В цьому вся сіль, можна викинути Крим і т.д., бо це само собою розуміється, що вони не поїдуть», – наголошує активіст.

Станом на 17.00 Ухвала, щоправда у зміненому вигляді  – «Про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм в Україні» – була прийнята депутатами.  Андрій Садовий тричі переносив це питання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *