ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на великодній фестиваль у Шевченківський гай

|

У Шевченківському гаю 8 травня відбудеться восьмий традиційний благодійний великодній фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом» під гаслом «Церква дбає…», щоб у великому дружньому колі розділити радість Христового Воскресіння та продовжувати багатовікові традиції українського народу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Великдень

«Ідея фестивалю – об’єднати усіх вірних, яким не байдужі християнські традиції Великодня, які хочуть разом засвідчити християнську Україну. Ми щиро запрошуємо на цей захід маленьких дітей, їхніх батьків,  бабусь і дідусів, родичів, щоб у здоровій атмосфері через музику, спільну молитву, через участь у різноманітних майстер-класах –  пізнати життя церкви зсередини», – каже директор БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ о. Тарас Милян.

Фестиваль розпочнеться з Архиєрейської Літургії об 11 год. у церкві св. Миколая, яку очолить Владика Володимир. Отець Михайло, який відповідальний за Душпастирство нечуючих ЛА УГКЦ, співслужитиме Літургію мовою жестів.

Із 13.00 до 20.00 год відбудеться великий концерт за участю відомих українських виконавців: Софії Федини, Мар’яни Ільків, гуртів «Тroye zilia», «ДоСхідСонця», дітей з Центру дитячої та юнацької творчості Галичини, колективів з різних парафій, Школи для дітей з вадами слуху. Також – гала-концерт українського фестивалю духовної пісні та співаної поезії «Струни душі».

Під час фестивалю проводитимуться різноманітні майстер-класи для молоді, дітей різного віку та осіб старшого віку: писанка-витинанка, прикраси зі шкіри, орігамі, писанка в техніці квілінг, розпис писанки-пряника, флористика, вироби з фетру та інші. Для дітей впродовж двох днів діятиме інтерактивний майданчик з забавами, цікавими конкурсами, бансами. Молодь зможе взяти участь у гаївках, козацьких забавах. Для гостей, які люблять подарунки, буде благодійна дитяча та доросла лотерея із багатьма цікавими призами. Усі вилучені кошти з лотереї підуть на розвиток та підтримку соціальних проектів церкви, якими опікується «Фундація Духовного Відродження» (у перспективі також – створення великого Центру волонтерства). Буде благодійне частування.

Як зазначають організатори, фестиваль при хорошій погоді у минулі роки налічував від 12 до 15  тис. відвідувачів.

Фото: rys tradic ii lvova art millano

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *