За час АТО зникли безвісти п’ятеро прикордонників

|

За час АТО майже 15 тисяч прикордонників отримали статус учасника бойових, 67 з них загинули, а ще п’ятеро вважаються зниклими безвісти. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПС України.

прикордонники-630x419

Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують виконувати завдання на лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. З моменту загострення ситуації в Донецькій та Луганській областях більше 15 тисяч співробітників прикордонного відомства виконували свої обов`язки у зоні АТО.

Від початку антитерористичної операції на сході нашої країни статус учасника бойових дій вже отримали майже 15 тисяч прикордонників.

На жаль, під час бойових зіткнень та обстрілів 67 прикордонників загинули. Ще 407 військовослужбовців зазнали поранень, а п’ятеро вважаються зниклими безвісти. При цьому за активної участі відомчої внутрішньої безпеки та допомоги волонтерів вдалося знайти на території, що підконтрольна НЗФ, тіла 5 прикордонників, вивезти їх та передати рідним для поховання. Наразі в полоні немає жодного військовослужбовця відомства.

Цікаво, що протягом 2014-2016 років за мужність та героїзм під час виконання обов’язків в зоні АТО державними нагородами були відзначені більше 680 прикордонників, з яких 66 посмертно. Орденами «За мужність» були нагороджені 159 прикордонників, 30 військовослужбовців відзначені орденом «Богдана Хмельницького» та 9 – орденом «Данила Галицького». Крім того медалями «За військову службу», «Захиснику Вітчизни», «За бездоганну службу» нагороджено 476 прикордонників. Ще понад 3000 охоронців кордону отримали відомчі відзнаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *