ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові провели громадські слухання щодо рекордного переліку об’єктів для приватизації

|

Сьогодні у Львівській облраді провели громадські слухання щодо запропонованого орієнтовного переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, які готують до приватизації у 2016 році. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

приватизація

Як пояснив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк рішення по цьому питанню прийматимуть депутати на сесії, яка має відбутися 26 квітня. «Ці громадські слухання ми проводимо, щоби почути всіх. Втім, ніякої резолюції не прийматимемо, бо вона й так не матиме ніякої юридичної сили», – додав він.

Під час обговорення звісно не обійшлося без емоцій та гарячих дискусій.

Зокрема, депутат облради Інна Свистун наголосила на тому, що по кожному об’єкту є проблемні питання, відтак, на її переконання, ця ухвала потребує доопрацювання.

«Зокрема, у запропонованому списку є два об’єкти на вулиці Базарній, які нині перебувають у аварійному стані і ніякої цінності як майно вони не несуть. Їх продадуть за копійки, бо більше це не коштує, а місце ж  то хороше…Також у переліку є приміщення на вулиці Винниченка, 12, яке орендує «Бібліотека правової інформації «ЛЕКС». Платять вони за 70 кв. м лише три тисячі гривень, а це – майже нічого. Це фантастичне приміщення з ремонтом, навіщо нам його продавати?», – обурилася депутат.

Своєю чергою депутат Ярослав Качмарик наголосив на тому, що не можна у будь-який спосіб продавати об’єкти, які розвалюються. «Коли на приватизацію пропонують розвалюху, – корупційна схема гарантована», – констатував він.

Водночас активіст організації «Громада та ініціатива» Віталій Горбатенко зауважив, що депутати на комісії з питань комунального майна та приватизації  навіть не знали, що вони погоджують. «Я був на засіданні цієї комісії, депутати не знають про що йде мова, а є дуже багато речей, які не винесені на ззовні. Зокрема, у переліку приміщення міської друкарні у Стрию називаються просто «нежитловими приміщеннями»…Відтак є дуже багато зауважень від територіальних громад області щодо приватизації таких об’єктів і щодо цього готується багато звернень», – пояснив чоловік.

Зокрема, голова Івано-Франківської селищної ради Іван Семиряк  і взагалі зазначив, що їх не було повідомлено про те, що у переліку приватизації є їхній об’єкт. «Аптека, яка є у нас в селищі, вже два чи три місяці як закрита. Втім це приміщенням нам потрібне, будемо ініціювати клопотання, щоби її передали нам на баланс», – зазначив він.

Відтак Володимир Гірняк похвалився, що такі громадські слухання щодо приватизації об’єктів комунальної власності провели вперше за 20 років.

Як Львівський портал вже повідомляв, у Львівській обласній раді підготували рекордну кількість об’єктів під приватизацію

Фото:  totalmetal.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *