ОСТАННІ НОВИНИ

На Фестивалі писанок у Львові виставили основний арт-об’єкт

Ольга-Марія Коханевич, Львівський портал

|

Сьогодні у Львові на площі Музейній біля Домініканського собору просто неба відкрили Галерею мистецьких писанок, де представлено близько півсотні авторських писанок, передає кореспондент Львівського порталу.

401

Зі слів організатора заходу Андрія Сидора, Фестиваль писанок – це своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, аматори, юні майстри, громадські діячі, молодіжні рухи створюють унікальні роботи у формі писанки.

«Уже традиційно наш Фестиваль має яскраво виражену соціальну складову.

У рамках фестивалю діє благодійна акція «Добра справа», і цього року збір коштів буде відбуватися з метою допомоги І дитячому відділенню кардіології ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Також Львівська свічкова мануфактура з кожної проданої свічки-писанки буде вилучати по одній гривні, і скеровували ці кошти на «Добру справу», – зазначив Сидор.

Також стало відомо, що ближче до Великодня, презентують солодку писанку з карамелі.

«Пізніше з’явиться квіткова писанка, тобто, писанка у формі квіткової клумби.

Галерея буде збільшуватися, поповнюватися новими експонатами. Ми сконструюємо ще одну локацію на території торгового центру «Форум Львів». Там буде презентована писанка-куб, розміром три на три метри», – додає Андрій Сидор.

400

За словами львівської художниці, авторки двох писанок Дзвінки Загайської, її роботи символізують прихід весни та народження нового життя, яке воскресає після довгої зими. «Назва однієї із писанок – «Між небом і землею». Тобто, між небом і землею ми маємо власне життя, яке наново розквітає та дарує нам нові надії з приходом великого свята – Воскресіння Господнього», – розповіла майстриня.

Однак цієї весни найбільше прикута увага до писанки-вказівника, яка наразі показує напрямки до майже до 20 львівських музеїв. На яйці ще є порожні місця, де будуть вклеювати вказівники до інших музеїв.

402

Організатори жартують, що всі найкращі львівські мистецькі галереї знаходяться приблизно в одному напрямку. Тому ймовірно виникне необхідність створення нового об’єкта, який буде вказувати на найкращі музеї світу.

Водночас вони мають надію на погодження управління архітектури та управління охорони історичного середовища залишити писанку-вказівник на площі Музейній на постійній основі.

«Над металевою частиною працювали львівські ковалі, а концепцію розробляти львівські митці. Приблизно три безсонні доби львівські митці працювати над нашим арт-об’єктом», – зазначили організатори Фестивалю Писанок.

404

Варто нагадати, що IV Фестиваль Писанок триватиме з 18 квітня по 8 травня 2016 року.

 

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *