ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог здійснив понад 100 обстрілів. Один український військовий загинув

|

Вперше з за 8 місяців кількість ворожих обстрілів українських військ перевищила позначку «100», внаслідок чого загинув український військовий, а ще троє отримали поранення. Про це повідомляє ІАЦ РНБО, передає кореспондент Львівського порталу.

mapa

«Луганський напрямок

Ввечері противник нахабно порушив режим тиші в районі Станиці Луганської. При цьому двічі застосовувався ворожий міномет. Нагадуємо, що через неспокійну обстановку пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» не працює.

Окрім цього, бойовики обстріляли українські війська у Кримському та Золотому. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів. Окрім цього, у с. Троїцьке цивільна жінка підірвалася на розтяжці. Її госпіталізовано.

Донецький напрямок

Близько половини всіх обстрілів припадає на Авдіївку, де окупанти ведуть вогонь цілодобово, не полишаючи надії просунутися на захід.

Також неспокійно на Світлодарській дузі, в околицях Горлівки (по всьому фронту, але перш за все, у Зайцевому), а також на позиції «Шахта «Путилівська» (також відома, як Шахта «Бутовка-Донецька»). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 74 обстріли (з них 17 – з важкого озброєння).

Маріупольський напрямок

Ввечері противник атакував наші позиції між Новотроїцьким і Докучаєвськом. Напад здійснювався за потужної вогневої підтримки – 120-мм міномета та БМП. Завдяки чіткій координації дій двох сусідніх опорних пунктів сил АТО, українські війська відбили атаку без втрат. Натомість група бойовиків втратила керівництво і в паніці відступила. Окрім цього, сили АТО підбили ворожу БМП-1. На трьох бійців (обслугу гранатомета СПГ-9), які відзначилися цим влучним пострілом, вже готують подання на нагородження.

Також у Мар’їнці НЗФ здійснили потужну серію обстрілів (зокрема, снайперських), яка тривала понад 10 годин (практично всю світлу пору доби). Окрім цього, ворог застосував міномети поблизу Березового і 122-мм артилерію – поблизу Богданівки. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожих обстріли.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено», – йдеться в повідомленні.

Фото: ІАЦ РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *