ОСТАННІ НОВИНИ

Понад півтори тисячі осіб безкоштовно відвідали дельфінарій у Трускавці

|

Розважально-оздоровчий комплекс дельфінарій «Оскар» мало не щодня приймає у себе соціально незахищених осіб з Львівської та Івано-Франківської областей. Вони безкоштовно відвідують шоу-програми із чорноморськими дельфінами та морськими котиками. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі дельфінарію «Оскар».

375

Так, за п’ять місяців з моменту існування дельфінарію у курортному місті, понад півтори тисячі осіб мали змогу безкоштовно відвідати наш заклад. Серед них, зокрема, військовослужбовці, які побували у зоні АТО, їхні діти, вихованці шкіл-інтернатів, діти із малозабезпечених та багатодітних сімей, діти з фізичними та розумовими вадами, а також діти, позбавлені батьківського виховання.

«До нас постійно надходять листи від соціальних служб міст Львівщини та Івано-Франківщини, шкіл-інтернатів, благодійних організацій, монастирів, тощо з проханням надати можливість відвідати дельфінарій безкоштовно або на пільгових засадах. Зверталася й Спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих з Львівщини, БФ «Карітас», товариство «Червоний хрест», прикордонники, тощо. Загалом щомісяця таких листів надходить близько десятка», – зазначає адміністрація дельфінарію.

Лише протягом березня цього року шоу з морськими тваринами переглянуло майже 200 осіб, серед яких здебільшого діти. Щоправда найбільш масове відвідування дельфінарію було торік, коли дельфінарій відвідало 550 дітей прикордонників, які воюють у зоні АТО, та дітей, які втратили своїх батьків під час бойових дій на сході України.

«Відвідування подібних закладів, особливо де є дельфіни, – позитивно впливає на емоційний стан як самих дітей, так і дорослих. Відвідувачі на якийсь час забувають про свої проблеми, економічну скруту, про військові дії на сході нашої країни і отримують масу позитивної енергії від перегляду шоу, неймовірні враження та емоції від морських тварин та їхніх захоплюючих трюків. А це в свою чергу позитивно впливає на психологічний стан кожного. Особливо покращує самопочуття та фізичний стан у дітей та дорослих заняття з дельфінотерпії. Адже дельфіни дуже комунікабельні, розумні та веселі і тим паче вони обожнюють спілкуватися з людьми, особливо з дітками. Наш дельфінарій якраз надає таку унікальну можливість», – додав спеціаліст з дельфінотерапії Ярослав Моргун.

Додамо, що дельфінарій «Оскар» у Трускавці відкрився наприкінці жовтня 2015 року. Він є унікальним та єдиним комплексом у західній Україні. У ньому проживають шість чорноморських дельфінів та три морських котика. Окрім розважального напрямку, дельфінарій позиціонує себе як оздоровчий заклад. Зокрема, на його території діє реабілітація дітей та дорослих за допомогою дельфінотерапії. Здебільшого курси з дельфінотерапії в «Оскарі» проходять дітки з фізичними та розумовими вадами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *