ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Васюник: «У новому уряді все ж залишився вплив олігархів по окремих міністерствах»

|

Народний депутат про коаліцію, новий уряд та посаду генпрокурора:

378

«Отже, коаліцію утворено, уряд сформовано. Хоча оплесків було небагато.

Моя оцінка зсередини: Насправді і до цього уряду вже є багато запитань. Чи потрібно було в уряді аж 6 віце-прем’єрів, а не один перший, який би відповідав за економічні питання,та віце-прем’єр з гуманітарних питань? Що це за працевлаштування?

По складу нового Уряду видно – все ж залишився вплив олігархів по окремих міністерствах. Хоча розумію, що олігархів вже і зараз ніхто не поборе. Шанс був у Ющенка після Помаранчевої революції та в Порошенка під час війни. Вони його втратили.

В мене, насправді, більше запитань до старих міністрів, ніж до нових. Зокрема, до міністра Авакова: нова поліція це дуже добре, але чому не доведено до кінця справи Майдану, чому не наведено порядку з незаконним видобутком бурштину, чому досі працюють всі казино в країні, хто «кришує» державні монополії, чому працює начальник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Кива і т.д.?

До віце-прем’єра Зубка: чому не припинені хабарі в ДАБІ, чи буде він надалі блокувати проходження Закону про гуртожитки, за яким люди мали б можливість приватизувати чесно зароблені за все життя кілька квадратних метрів житла?

До віце-прем’єра Кириленка: чому він, коли його б’ють і критикують за погодження Мінкультом незаконних дій з пам’ятками ЮНЕСКО, щоб хоч частково зняти з себе цю відповідальність не зацікавлений у прийнятті Закону про ЮНЕСКО, чому ніяк не може зрушитись з місця питання відновлення святині у Львові – Святоюрського комплексу?

До міністра оборони Полторака: хочу, щоб ви до кожного мобілізованого і до кожного пораненого ставились так, як до рідної дитини. Вони повинні бути одягненні та технічно забезпеченні. Гроші в армії зараз є.

Респект Лілії Гриневич, Ігорю Жданову та Остапу Семераку/

Відносно Гройсмана: молодець, що не допустив ще декілька нав’язуваних йому корупціонерів в уряд. Хочу щиро вірити в його слова, що в умовах війни, бідноти населення – його основним завданням буде побороти корупцію. Хочу вірити, що він дійсно покаже як треба управляти країною. І тут справа навіть не в тому, скільки голосів і як проходило голосування за його програму, а справа у його діях на посаді прем’єра.

Вірю, що Степан Кубів, який точно ніколи не забуде майданівську кров і похорони своїх побратимів, буде знищувати «чорні» схеми і дерибан державних коштів, контрабанду та корупцію. Вірю Кубіву, бо він людяний і щирий, він дивився смерті в очі на Майдані.

І щиро радий, що в коридорах сьогоднішнього кабміну української мови буде більше.

Молодець Андрій Парубій – справедливо заслужив посаду спікера ВРУ.

Щодо Арсенія Яценюка, лідера політичної сили, в якій я перебуваю з самого початку і багато в чому завдячую йому… Я переконаний, що не зараз, а через пару років, народ реально оцінить його як прем’єра, який в найтяжчі часи, часи зовнішньої агресії, втримав країну від економічного краху. Але я маю до нього теж багато запитань і не тільки про олігархів. Колись окремо про це напишу. Шкода, що він був недоступний і великий…

Чому я в коаліції? Тому що країна у війні і дочасні вибори можуть призвести до реваншу регіоналів і розірвати країну, тому що нам потрібно закріпити свій європейський вибір, тому що в НФ є багато чесних і порядних людей, тому що я не можу бути в опозиції до народу України.

І наостанок про генпрокурора. В країні вже були генпрокурори: з системи і не з системи, і навіть з Майдану. Я проти окремого закону під Луценка чи під когось іншого. Але Юрій Віталійович пройшов нелегкий життєвий шлях. Переконаний, що нарешті будуть сидіти корупціонери і хабарники.

Слава Україні!»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *