ОСТАННІ НОВИНИ

Через борги за матч Музичук-Хоу Іфань українців відсторонили від усіх змагань

|

Рішення про відсторонення українських спортсменів від міжнародних змагань прийнято через борги, що утворилися за підсумками матчу за звання чемпіонки світу Музичук – Хоу Іфань, що відбувся у Львові. Про це повідомляє УНІАН.

chess

У відповідності з рішенням Ради Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) українські шахісти тимчасово відсторонюються від всіх турнірів під егідою організації.

Рішення прийнято з причини того, що українська сторона не виконала в повному обсязі свої фінансові зобов’язання за підсумками матчу за титул чемпіона світу серед жінок Марія Музичук – Хоу Іфань.

Українські шахісти не зможуть брати участь, зокрема, в чемпіонатах світу і шахових Олімпіадах, а також у континентальних відбірних турнірах до цих змагань.

Термін дії дискваліфікації не уточнюється.

Жодна з учасниць матчу за титул Чемпіона світу досі не отримала своїх призових. Участь у такому турнірі гарантувала кожній з гросмейстерок серйозні гонорари: 120 тисяч євро за перемогу (їх має отримати Хоу Іфань) і 80 тисяч євро за участь (вони повинні були дістатися Марії Музичук).

Україна не доплатила Міжнародній шаховій федерації (FIDE) 60 тисяч євро. Із запланованого бюджету матчу за світову шахову корону, а саме 405 тисяч євро, FIDE отримала від організаторів 345 тисяч.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *