ОСТАННІ НОВИНИ

«Мобільні» шахраї вигадали новий спосіб збагатитись

|

На Львівщині «мобільний» шахрай надурив жінку на 17 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій ГУ НП у Львівській області.

мобільний

До Сокальського відділення поліції звернулася 39-річна безробітна жителька одного з міст району, щоб правоохоронці встановили особу чоловіка, який шляхом обману заволодів її коштами.

Жінка повідомила, що 10 квітня на її мобільний зателефонував невідомий чоловік, який назвався представником фірми електронної платіжної системи одного з банків та запропонував переказати кошти на «Мобільний гаманець», щоб збільшити внесену суму в кілька разів, після чого вона отримає значний прибуток.

Сприйнявши на віру обіцянку легких грошей, жінка переказала з кредитної картки на вказані їй номери мобільних телефонів гроші в сумі 17 000 гривень.

І лише після цього потерпіла звернулася за консультацією до фірми, працівником якої представився чоловік, де їй роз’яснили, що вона стала жертвою шахрая.

За цим фактом проводиться розслідування.

Правоохоронці застерігають: мобільні «кидали» вдаються до нових  способів наживання на довірливих абонентах стільникового зв’язку

І якщо раніше «розводили» за допомогою наперстків і підкинутих гаманців, то нині шахраї перебралися у цифровий світ, зокрема у сферу мобільного зв’язку. Зі зростанням кількості абонентів та послуг мобільного зв’язку більшає й «кидал», які намагаються заробити на довірливих громадянах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *