ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура розслідує хабарництво Яценюка на посаді прем’єра

|

Генеральна прокуратура України підтвердила існування кримінального провадження за фактом отримання хабара у розмірі 3 млн доларів  Премʼєр-міністром Арсенієм Яценюком за призначення на посаду керівника «Концерну РРТ» Володимира Іщука. Відповідний запит у ГПУ надіслав секретар Антикорупційного комітету ВРУ Дмитро Добродомов, передає прес-служба «Народного контролю».

Yaceniuk

Як відомо, в липні 2015 року Кабмін призначив колишнього першого заступника генерального директора «Концерну РРТ» Володимира Іщука «попри численні звернення та застереження народних депутатів і громадських організацій».

Як повідомляється, проти Іщука відкрито одразу кілька кримінальних справ. Зокрема, його звинувачують у купівлі елітної квартири на Печерську за кошти Концерну та сприянні у фінансуванні сепаратистських каналів. Також Іщука двічі усували від керівництва «Концерном РРТ» за численні фінансові порушення, втім він досі уникає кримінальної відповідальності.

«І от зараз ГПУ підтвердила давні підозри, що одіозний чиновник отримав посаду поза конкурсом не випадково. 7 жовтня 2015 року відкрито кримінальне провадження щодо отримання Яценюком неправомірної вигоди – 3 млн доларів за призначення Іщука гендиректором концерну», – сказав Добродомов.

GPU

Також він наголосив, що «Концерн РРТ» є стратегічно важливим підприємством, яке здійснює технічне обслуговування і експлуатацію мереж ефірного телемовлення та радіомовлення.

«Практично Концерт відповідає за інформаційну безпеку України, і посаду директора у ньому Яценюк продав людині, що підтримує сепаратистів. Що це, як не злочин проти держави?», – наголосив депутат.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *