ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові вирішать долю хижих орлів – жертв фотографів-шкуродерів

|

Завтра, 13 квітня, у Львові обговорять питання семи хижих птахів, яких врятували від «бізнесменів» -фотографів. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

птахи

Так, о 9.00 год. в актовому залі Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації за адресою: вул.Стрийська, 98 (5-й поверх) розпочнеться круглий стіл із пошуку компромісного рішення щодо долі 7 хижих птахів, яких у 2013 році було вилучено у фотографів-шкуродерів у Львові.

До тепер птахи тимчасово перебувають на території Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру ЛМДЕНЦ, (м.Львів, вул.Кубанська, 12).

Організатор круглого столу – Українське товариство охорони птахів, Львівський клуб орнітологів.

Як відомо, вуличні фотографи використовували червонокнижних орлів у підприємницьких цілях на вулицях міста. За словами начальника управління екології та благоустрою ЛМР Андрія Галушки, на всі звернення від міського еколого-натуралістичного центру та від управління у відповідні контролюючі державні органи про факт злочину жодної відповіді не було. Відтак, лише силами громадських активістів було знайдено місце утримування птахів, – підвал на пр. Свободи, 33. Однак, як зазначає директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, кримінальне провадження, відкрите за цією справою, було проведено неефективно і неякісно.

«На жаль, наші правоохоронні органи ще не мають досвіду ведення розслідувань за такими справами. Тож 27 лютого провадження було закрито за відсутністю складу злочину. Не було встановлено винуватців, хоча, насправді, вони були відомі», – заявив Ігор Антахович.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *