ОСТАННІ НОВИНИ

На Золочівщині шахрайка – «слідча поліції» обманула пенсіонерку

|

Жителька Львівщини потрапила на гачок телефонної шахрайки, яка представилась слідчим поліції. Пенсіонерку переконали, що у її онука «проблеми з поліцією». Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

поліція

Пенсіонерка повідомила, що на її мобільний із невизначеного номера зателефонувала невідома жінка, яка представилася слідчим поліції і повідомила, що в онука «проблеми із поліцією».  Для того, щоб йому вдалося уникнути відповідальності, «слідча» запропонувала жінці переказати гроші в сумі 5 400 гривень.

Заскочена зненацька повідомленням про те, що онук потрапив  до поліції, пенсіонерка не перевіривши де він знаходиться та сприйнявши на віру слова жінки, яка телефонувала, переказала кошти на вказаний їй рахунок.

Коли онук вийшов на зв’язок та повідомив, що з ним все гаразд і  жодних «проблем з поліцією» в нього немає, жінка зрозуміла, що стала жертвою шахраїв та звернулася за допомогою до поліції.

Золочівські правоохоронці встановлюють особу шахрайки, жертвою якої стала 76-річна жителька одного із сіл району.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років).

Триває досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *