Львівському ОХМАТДИТу терміново потрібні кошти, щоб рятувати дитячі життя

|

У Львівському ОХМАДИТі збирають кошти на обладнання штучної вентиляції легенів, ситуація – критична. Про це у Facebook повідомляє лікар Наталія Ліпська, передає кореспондент Львівського порталу.

дихання

За її словами, з ладу виходять «штучні легені», від яких залежать дитячі життя.
«Наразі маємо дуже проблемну і небезпечну ситуацію в дитячій реанімації лікарні ОХМАДИТ. Реанімація, то таке місце, де діти часто перебувають на апаратах штучного дихання, і коли апаратів мало або якийсь виходить з ладу, то це направду катастрофа. І така ситуація є просто зараз. Старий апарат “Велла” наказав довго жити, а два інших апарати знаходяться, що називається на останньому диханні і найгірше, що до одного з них зараз підключено дуже важкого пацієнта. Апарат фактично дихає за маленького, і без тої допомоги дитинці не вижити. Коли і в яку мить відключиться апарат ніхто не може спрогнозувати (пищить він безперестанку, сигналізуючи що ось-ось вже не перший день), але особливого вибору в лікарів нема, вони змушені користуватися тією апаратурою, яка в них є», -зазначає Н. Ліпська.

Також вна наголошує, що нові апарати штучного дихання необхідні якомога швидше.
«Один апарат штучного дихання, який підходить навіть для найменших пацієнтів, вартує 600 тис. грн. А апаратів потрібно мінімум два, бо ще минулого тижня одночасно в реанімації перебувало два маленьких пацієнти, залежних від апаратури. Державні кошти ось так посеред року ніхто не виділить, тому, єдиним варіантом, аби врятувати життя дитини в реанімації, і іншим діткам, які туди можуть потрапити в будь яку мить, є купити ту апаратуру самотужки», – написала вона.

Тому лікарі ОХМАТДИТу починають надтерміновий збір на закупівлю апаратів штучного дихання для реанімації дитячої лікарні.

Сума до збору 1 200 000.00 грн

реквізити
ПриватБанк 4731 2171 0995 3453 – карта волонтера
http://krylanadiyi.org.ua/info/rekvizyty реквізити фонду
призначення платежу -“добровільна пожертва реанімація”

контактні телефони:
050-430-71-88 Наталя
067-32-32-550 Соломія
050-370-90-02 Марина

Фото: www.gazeta.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *