ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть побудувати басейн міжнародного рівня

|

Список басейнів Львова хочуть поповнити сучасним водним комплексом, який буде відповідати міжнародним стандартам. Про це повідомив голова Федерації плавання Львівської області Андріян Гутник під час Міжнародної конференції «Сучасний плавальний басейн…».

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

За словами Андріяна Гутника, проектом нового басейну у Львові зацікавилися кілька українських та іноземних інвесторів.

Якщо за кілька місяців не з’явиться інвестора, то його спробують знайти вкінці року у Торонто (Канада), де відбудеться інвестиційна виставка, на якій запропонують проект басейну.

Зараз тривають перемовини про виділення земельної ділянки. Серед локацій майбутнього басейну розглядають зарезервовані ділянки для «Євробаскету» (на Сихові та в районі Чорновола), а також біля «Арени Львів». При цьому варіант спорудження басейну біля стадіону вважається, як найбільш ймовірний, адже вже готові комунікації, великі парковки, та нові під’їзні дороги.

Передбачається, що новий басейн буде пристосований не лише під професійних спортсменів чи городян, а й для занять спортом людей з обмеженими можливостями. Зараз в Західній Україні такого басейну немає. У проекті має бути десять 50-метрових доріжок для змагань плавців. Також згідно міжнародних стандартів, в комплексі зведуть окремий басейн для розминки плавців перед стартом.

Як відомо, на Львівщині є 51 басейн, проте лише 28 з них працюють. У Львові із 25 басейнів, працює лише 16, ще дев’ять потребують ремонту.

Наразі найкращими у місті вважається два басейни – аквапарк «Пляж» і СКА, які мають по вісім 50-метрових доріжок.

За матеріалами Nikolaev.City

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *