ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти розчищають територію для першого львівського виноградника

|

Цієї суботи, 9 квітня, у рамках загальнообласної толоки відбулось прибирання парку «Знесіння». Львів’яни почали прибирати ділянку, на якій згодом будуть виноградники. Там ще багато роботи, проте активісти планують розчищати парк в кілька етапів.  Про це Львівському порталу повідомили у ГО «За ЕКОрозвиток».

парк

Толоку проводили в рамках соціально-екологічного проекту «Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden», аналогів котрому немає в Україні. Метою цього проекту є підготувати місце для розвитку виноградарства та створення міського саду.

«Метою толоки є не просто прибрати в парку «Знесіння», а й розчистити територію для створення майбутнього виноградника і урбан-саду на території парку. Відповідно цей проект минулого року започаткували дві волонтерки організації «Glen» з Німеччини. Ми приєднались до них і зараз разом з адміністрацією парку працюємо над облагородженням території», – розповіла керівник проекту.

парк1

Активісти напередодні толоки запрошували небайдужих львів’ян долучитись до прибирання. Одним із свідомих львів’ян став Роман Залужний. Хлопець вирішив допомогти організації та адміністрації парку з прибиранням.

«Побачивши інформацію Інтернеті про проводження толоки в парку «Знесіння», я вирішив приєднатись до громадської організації «За ЕКОрозвиток» і допомогти їй в цій нелегкій справі – прибиранні парку і облагородженні території для підготовки висадки виноградників», – наголосив учасник толоки Роман Залужний.

ГО «За ЕКОрозвиток» закликає активних львів’ян долучатись до наступних етапів прибирання парку. Згодом у «Знесінні» посадять виноградники, облагородять територію, проте для початку потрібно розчистити територію від сміття.

В рамках проекту планують прибирання ділянку в південній частині парку від надмірної рослинності та сміття, що значно покращить санітарний стан, відкриє панораму міста з вершин пагорба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *