ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора під час боїв на Донбасі поранили дванадцятьох українських воїнів

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 12 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

08-04

Як розповів речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, на Луганському напрямку вчора противник тричі порушив режим тиші.

Ворожі обстріли відбулися в районі Станиці Луганської, Трьохізбенки та в передмісті Попасної.

За словами Андрія Лисенка, традиційно близько ¾ ворожих обстрілів припадає саме на Донецький напрямок: минулої доби їх було 54, причому кожен четвертий з важкого озброєння, що підлягає відведенню від лінії розмежування згідно з Мінськими угодами.

«Окупанти активізувалися по всьому фронту, проте найгарячіше вчора було в Авдіївці, де бойові дії тривають цілодобово. Сили АТО неодноразово і успішно відкривали вогонь у відповідь, щоб припинити агресивні дії ворога. Противник зосередив сили в районі Ясинуватої, Яковлівки, Мінерального і веде вогонь звідти, намагаючись захопити промзону Авдіївки, і у разі успіху, розвинути наступ далі. Проте ці підступні плани щодня зазнають невдачі: лінія фронту залишається незмінною. Попри це, ворог продовжує підтягувати на передову живу силу та технічне оснащення», – зазначив Лисенко.

Також він додав, що У Мар’їнці по наших позиціях неодноразово відкривали вогонь ворожі снайпери. У Новотроїцькому ворог двічі застосував САУ «Гвоздика». У Павлополі відбулося 3 мінометних обстріли з боку НЗФ. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *