ОСТАННІ НОВИНИ

Серед голів профспілок спиртозаводів назріває революція

|

Керівники профспілок державних спиртзаводів заявляють про спробу незаконно усунути з посади голову об’єднаної профспілки ДП «Укрспирт» Романа Сметанюка. За їхніми словами, сьогодні в столичному готелі «Хрещатик» мали пройти таємні збори, де планували незаконно усунути голову об’єднаної профспілки ДП «Укрспирт» Романа Сметанюка через його позицію щодо приватизації підприємств галузі.

spurt

Роман Сметанюк показав копію електронного листа, який розсилався головам профспілок. В ньому працівників запрошували на обговорення «організаційних питань», наголошуючи, що самого Р. Сметанюка та його заступника «знайти не вдалося».

«Бандитський олігархат пішов на злочин і сьогодні хотів передзвонюючи на всі підприємства, зібрати тут неделегованих ніким членів профкомів і провести переворот в профспілці ДП «Укрспирт». З невідомих адрес приходять «фейкові» листи, якими зобов’язують профкоми збиратись незрозуміло де та для чого. Даними листами членів профспілки повідомляють зокрема і про проведення перевиборів. Вони в листах писали, що зі мною не можна зв`язатись, що телефони не відповідають, що я ховаюсь… Та від кого ж я ховаюсь? Всі ці дії, свідчать про одне, до даних листів ніхто із профспілки відношення немає, так звана «ініціативна група» складається з невідомих осіб, які не підписуються, тому що не є членами профспілки», – розповів Роман Сметанюк.

За його словами, цей «переворот» був задуманий для того, щоб обрати більш лояльне керівництво профспілки, яке не заважало б «проштовхнути» законопроект про приватизацію ДП «Укрспирт».

Збори так і не відбулись. За словами членів профспілки ДП «Укрспирт», представники 33 заводів відмовились їхати на таємні збори, тому що  підтримують позицію Романа Сметанюка, який публічно вимагає від чиновників позбутися корупційних схем в спиртовій галузі, а саме зупинити розкрадання державного майна.

«Мінімум 10 мільйонів гривень в день крадуть у держави в ДП «Укрспирт». Це майже чотири мільярди на рік. Виробляється «лівий» спирт, який не облікований», – додає начальник управління технічної політики ДП «Укрспирт» Олексій Семенов.

Члени об’єднаної профспілки ДП «Укрспирт» проти приватизації підприємства. За ситуації, коли діють тіньові схеми, а державними підприємствами пробують керувати «смотрящі», приватизація ДП «Укрспирт» неможлива, – запевняють члени профспілок. Вони вважають, що підприємство доведуть до банкрутства і монополізують, а постраждають від цього робочі колективи та інвестори. Тому, в першу чергу, необхідно ліквідувати злочинні схеми, покарати винних та провести прозорий конкурс на посаду керівника ДП «Укрспирт».

Фото:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *