ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині будують «домівки» для боривітра

|

Львівські енергетики та орнітологи розпочали практичну реалізацію ініціативи захисту хижого птаха роду соколів – боривітра, який неабияк допомагає сільському господарству, виловлюючи гризунів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Львівобленерго».

301

Перші штучні гніздівлі для боривітра як пілотний проект встановили на лініях електропередачі сьогодні у Яворівському районі.

299

Неподалік села Мальчиці бригада Страдчівської ЕД-2 змонтувала на опорах п’ять штучних гніздівель для боривітра. «Домівки» для птахів та кріплення енергетики виготовили власноруч.

299a

Ініціативу захисту боривітра львівські енергетики та орнітологи перейняли в Польщі. «Керуючись досвідом польських колег ми виготовили гніздівлі, придумали кріплення. Тепер будемо чекати на результат нашої роботи», – розповів начальник Яворівського РЕМ Петро Дида.

300

Як відомо львівські енергетики та орнітологи продовжують опікуватись й лелеками. Ще понад сім десятків лелечих родин отримали цьогоріч нові «єврооселі» – платформи на опорах ліній електропередачі.

Загалом з 2005 по 2016 рік працівниками ПАТ «Львівобленерго» встановили понад 1200 платформ на опорах ліній електропередачі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *