ОСТАННІ НОВИНИ

Микола Савельєв: «шокіних в Україні багато»

|

Журналіст-криміналіст про зміну «смотрящого» від президента, невдалу форму призначення генпрокурора та необхідність реформи судової системи:

610

«На сьогодні Генпрокурор України – людина, яка виконує роль «смотрящого» від президента… Він доповідає президенту, хто з «його» людей може підпасти під кримінальну відповідальність… Декого таким чином можна врятувати, деяких політичних ворогів можна «вдарити». Тож говорити сьогодні про незалежного, дієвого генпрокурора – смішно. Знімати Шокіна і заявляти, «ми побороли корупцію», – це абсурдно, бо шокіних в Україні багато. І з їх ряду Шокін, якого зняли із посади, був не найгірший. На його місце може прийти, ще вірніша людина президента. Ніхто ж не говорить, що Шокін був непрофесійний, адже він був хорошим професіоналом та юристом. Просто серед функцій, які ставляться перед генпрокурором, має бути можливість при потребі допитати й самого президента, але сьогодні це нереально.

Крісло генпрокурора в Україні – це креатура президента. Тому необхідно міняти форму призначення генпрокурора…

Ви десь чули в Україні про програму зміни системи влади? Система, яка сьогодні діє є неефективною. Її структури часто дублюють одна одну. Багато структур створено для того, аби розносити по державі корупцію… Усі люстраційні процеси та зміни в державі необхідно було розпочати не із закону про люстацію, який сам по собі недосконалий. Необхідно спершу було розробити програму зміни системи влади і в тій програмі першим пунктом передбачити реформу судової системи. Бо доки судова система не змінена, і де б не стався конфлікт у громадянина України: у роботі, з прокуратурою, з поліцією, в особистому житті ми підемо вирішувати це питання в суд. І якщо судова система тотально корупційна, тоді всі наші надії на закон впираються у стіну. А зважаючи, які плани у влади на реформу судової системи то ця стіна міцна і глуха.

Єдина ж реформа, яку бачать українці – реформа МВС та створення патрульної поліції. Нічого поганого в її діях немає, проте коли в людини хвора вся долоня, ми ж не лікуємо окремий палець…

Детальніше читайте тут: Маріонетки у руках системи…

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *