ОСТАННІ НОВИНИ

ФІДЕ боргують гроші за проведення світового шахового чемпіонату у Львові

|

У березні у Львові відбулася масштабна подія світового рівня – чемпіонат світу з шахів серед жінок між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань. Однак, зараз виникла загроза дискваліфікації Міжнародною федерацією шахів українських гравців. Причина – нерозрахунок з боку Федерації шахів України перед ФІДЕ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

шахи

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко скерував відповідного листа на ім’я президента Федеації шахів України з проханням врегулювати ситуацію.

«У Львові відбулась подія світового рівня. Саме українське місто, і саме місто Львів мало змогу стати світовою столицею шахів на 2 тижні.

Проте, цього тижня ми отримали тривожну звістку, що українські гравці можуть бути дискваліфіковані Міжнародною федерацією шахів (ФІДЕ). Причиною цього є нерозрахунок з боку Федерації шахів України перед ФІДЕ. Борг з боку федерації перед Міжнародною федерацією шахів становить 60 тис. євро.

Ця ситуація викликає у нас занепокоєння. Адже зі свого боку місто інвестувало 7,1 млн. грн., область – 5,1 млн. грн. Натомість Федерація шахів України не вклала жодної гривні.

Для нас незрозуміло, чому Федерація шахів України досі не виплатила цієї суми. Ми вимагаємо, аби Ви терміново втрутились у ситуацію і здійснили необхідний платіж», – зазначено у його листі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *