ОСТАННІ НОВИНИ

Посол ЄС в Україні зміниться

|

У Брюсселі розпочалися співбесіди кандидатів на посаду нового глави представництва Європейського союзу в Україні. Про це повідомляє УНІАН.

Tombinskuj

Чинного посла Яна Томбінського може змінити італійський дипломат Х’ю Мінгареллі або швед Пітер Семнебі. Пізніше цю інформацію підтвердили офіційні особи у зовнішньополітичній службі ЄС в Брюсселі.

Співрозмовники видання зазначають, що обидва кандидати добре ознайомлені із ситуацією в Україні, проте попереджають, що призначення нового посла може дещо змінити тональність взаємин Києва і Брюсселя.

«Зараз проходить процес відбору на посади всіх голів представництв ЄС, які підлягають ротації у 2016 році. Ми розповімо про призначення, щойно буде прийнято рішення. Відібрані претенденти проходять співбесіду в спеціальній комісії, після чого кандидати, які пройшли попередній відбір, запрошуються на другу співбесіду. Остаточне рішення про призначення глав Представництв приймається Верховним представником ЄС із закордонних справ»,— повідомив виданню один з прес-секретарів європейського зовнішньополітичного відомства.

У Брюсселі не уточнюють, кого саме розглядають на посаду нового посла Євросоюзу в Україні. Відмовляється коментувати цю інформацію також Ян Томбінський.

«Я буду залишатися на посаді до серпня. Тоді можна буде говорити про підсумки мого перебування на посаді і коментувати наступників. У мене ще є п’ять місяців», — заявив виданню глава Представництва ЄС в Україні.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *