ОСТАННІ НОВИНИ

Українець намагався вивезти до Польщі бурштину на 800 тисяч

|

На митному пості «Рава-Руська» Львівської митниці ДФС затримали чоловіка, що намагався вивезти з України 5 кг бурштину. Вартість коштовного каміння експерти оцінили у майже 800 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

бурштин

Так, нещодавно громадянин України  як водій легкового  автомобіля прямував у Республіку Польщу через митний пост  «Рава-Руська» Львівської митниці ДФС. Для перетину кордону він обрав  смугу руху спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.  Під час  митного контролю цього транспортного засобу  виникла підозра щодо наявності в ньому таких товарів. Автомобіль  було скеровано у місце поглибленого огляду транспортних засобів.

Там, спільна оглядова група митників та прикордонників, у салоні, в поліпропіленових мішках, виявила  тверді предмети у вигляді кульок різного діаметру, шліфовані, правильної форми, жовтого кольору різних відтінків загальною вагою 4,945 кг. Громадянин не надав жодних документів, що могли  підтверджувати вартість, місце придбання та походження виявленого у нього товару. Тож товар затримали  та  надіслали  на експертизу для проведення  його ідентифікації та вартості.

бурштин1

Згідно з висновками  спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень встановлено, що надані на дослідження зразки є круглими намистинами з бурштину – дорогоцінного каміння органогенного утворення. Його вартість – 789 522,62 грн.

Таким чином, гр. України порушив порядок проходження митного контролю через смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор» та намагався перемістити товар, який відповідно до ст. 373 МК України та  Постанови Кабінету Міністрів України № 448 від 21.05.2012 року є обмежений до переміщення через митний кордон України. За цим фактом складено протокол про порушення  митних правил, передбачене ст. 471 Митного кодексу України. Справу скеровано до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *