ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін відкрив доступ до інформації про зареєстровані авто та їх власників

|

Кабінет міністрів України відкрив доступ до інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників з Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ. Про це свідчить постанова № 260 від 25 березня 2016 року, пише РБК-Україна.

реєстрація авто

«Прийнятою постановою встановлюється порядок доступу посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокатів, нотаріусів до Єдиного державного реєстру та порядок надання інформації з нього фізичним та юридичним особам», – сказано в повідомленні прес-служби уряду.

Зокрема, відповідно до документу, доступ до реєстру надається (припиняється) користувачеві на підставі договору, укладеного між ним та адміністратором реєстру, і за документами, які надають користувачеві право на отримання такої інформації у зв’язку із здійсненням ним повноважень, визначених законом.

Зазначимо, що у порядку надання фізичним та юрособам інформації з реєстру прописано, що за надання відомостей про марку, модель транспортних засобів, рік їх випуску, об’єм (потужність) двигуна та дату держреєстрації у разі здійснення запиту плата не справляється.

Однак, за надання інших відомостей з реєстру за основним критерієм пошуку за ідентифікаційним номером (VIN) (про марку, модель, рік випуску, об’єм (потужність) двигуна, дату держреєстрації, колір, тип пального, кількість власників, кількість сидячих місць з місцем водія, обмеження щодо експлуатації авто, проходження обов’язкового техконтролю, наявність інформації про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, участь у ДТП, кількість ДТП за участю транспортного засобу справляється плата в розмірі, визначеному  Кабміном.

При цьому посадові особи уповноваженого органу МВС вживають заходів до забезпечення зберігання, запобігання несанкціонованому доступу та поширенню персональних даних осіб-запитувачів.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *