ОСТАННІ НОВИНИ

Затриманій прикордонниці-сепаратистці не оголосили підозру

|

Львівська прикордонниця, яка була модератором та адміністратором сепаратистських спільнот із майже мільйонною аудиторією, не затримана та не отримувала повідомлення про підозру. Про це сьогодні на брифінгу заявив глава СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук, передає кореспондент Львівського порталу.

pruk

За словами Віктора Андрейчука, матеріали, які поширювала сепаратистка, наразі на експертизі, і тільки після висновку експертів можна буде приймати рішення.

«Ми розуміємо, що кожна людина має право на власну думку. В цьому ми відрізняємося від КДБ. Наразі усі матеріали, які поширювала прикордонниця, знаходяться в експертів. Якщо вони доведуть, що це не її думка, а свідома підривна діяльність, тоді ми будемо робити наступні кроки», – сказав він.

Також глава СБУ у Львівській області додав, що є певні обставини, чому прикордонниці досі не оголосили про підозру.

«Вона одружена, має чоловіка та дітей. Також є ще одна важлива обставина, про яку я розповім згодом. Головне, що ми її знайшли. Вона одразу погодилась з нами співпрацювати, що пом’якшує її вину. Якщо експерти вирішать, що вона має ести відповідальність – вона її понесе», – зазначив Андрейчук.

У разі доведення вини екс-прикордонниці загрожує три роки позбавлення волі (без урахування пом’якшувальних обставин).

Нагадаємо, що раніше Львівському порталу стали відомі подробиці затримання прикордонниці-сепаратистки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *