ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора у зоні АТО загинуло двоє українських бійців, ще десятеро - поранені

|

Вчора, у перший понеділок квітня, бойова обстановка на Донбасі знову загострилася. Противник різко збільшив кількість обстрілів наших позицій на всіх напрямках. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа 05-04

Луганський напрямок

Ворог здійснив серію провокацій в районі Станиці Луганської (всі – в темну пору доби). Окрім цього, поблизу с. Новозванівка Попаснянського району, противник застосував міномет. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

«Найгарячішими точками» залишаються Зайцеве, Новгородське та Авдіївка, де окупанти активно використовують міномети. На ключових вузлах оборони, де відстань між нашими і  ворожими позиціями мінімальна, бойові дії знову ведуться в цілодобовому режимі. Адже ворог не припиняє спроб розширити контрольовану територію, тримає на лінії зіткнення важке озброєння і веде щільний вогонь. Також, за інформацією ГУР МОУ, у Зайцевому поблизу школи №15 противник обладнав новий взводний опорний пункт. Окрім цього, неспокійно вчора було на Світлодарській дузі та на підступах до Донецького аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 39 ворожих обстрілів (з них 9 мінометних).

Маріупольський напрямок

Тут також було неспокійно по всьому фронту. Поблизу Гранітного наші військові відбили напад ворожої ДРГ, що прибула з протилежного берега Кальміуса з метою захоплення нашого опорного пункту. У Талаківці та Широкиному НЗФ застосували міномети. У Мар’їнці стріляли снайпери окупантів. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів і 1 бойове зіткнення.

За  минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *