ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде унікальна виставка скульптур зі скла

|

6 квітня 2016 року о 15:00 у Галереї Львівської національної академії мистецтв відбудеться відкриття концептуального виставкового проекту «ART-ANTROPOLOGY», який репрезентує своєрідне мистецьке дослідження людини засобом художнього скла – матеріалу, що характеризується винятковими естетичними якостями та надскладними технологічними нюансами, передає Львівський портал.

скло

Експозиція складається із творчих робіт молодого покоління митців, випускників унікальної, єдиної в Україні кафедри художнього скла ЛНАМ та демонструє надзвичайно високий професійний рівень та відкриває глядачеві нові формотворчі, візуальні та концептуальні можливості традиційного матеріалу.

Вказаний проект репрезентує зріз розвитку львівської школи художнього скла 2010-х рр. у контексті розробки ідейного наповнення, нового сомислення матеріалу для формування художнього образу. Регулярне звернення до проблематики візуалізації до образу людини у навчально-творчомі процесі передбачало формування цілісного і грунтовного фонду робіт студентів, у яких розкриті різні аспекти вказаної проблематики.

скло1

«Однією з базових характеристик проекту є звернення до візуалізації образу людини, як творця всіх наративів. Окрім того, основним акцентом є демонстрація розвитку митця як цілісної особистості з оригінальним світоглядом та водночас, як фахівця, який ефективно може виконувати завадання високого ступеня складності у матеріалі. Важливим аспектом проекту є також демонстрація ефективної співпраці викладача та студента, орієнтованої на гармонійний розвиток особистості художника», − зазначає куратор виставки, приват-доцент кафедри художнього скла Орест Принада.

На відкритті виставки заплановано презентацію каталогу «АРТ-АНТРОПОЛОГІЯ /ART-ANTROPOLOGY». Експозиція триватиме до 19 квітня!

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 35б (подвір’я лабораторного корпусу).

Години роботи Музею ЛНАМ:  понеділок – п’ятниця,  10:00 –  17:00.

скло2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *