ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проводять спеціальні тренінги для кандидатів у прийомні батьки

|

Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із 4 до 8 квітня проводить навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі та опікуни. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

усиновлення

Так, у заході беруть участь 30 осіб зі Львова, Дрогобича, Трускавця, Самбора, а також Мостиського, Миколаївського, Жовківського, Пустомитівського, Буського, Кам’янка-Бузького, Яворівського, Сколівського, Сокальського, Городоцького районів Львівської області.

“Навчальний курс складається з 5 тренінгових занять, які мають послідовний характер та зміст. Він дозволяє виявити і зрозуміти основні проблеми, що виникають у житті дітей та родин після створення прийомної сім’ї та оцінити і краще усвідомити завдання, реалії та проблеми подальшої роботи”, – зазначив директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослав Бордіян.

За словами Ярослава Бордіяна, учасників, які пройдуть все навчання і збережуть бажання взяти у свою сім’ю дітей із закладів державної опіки, можна вважати підготовленими для реалізації цієї роботи – створення прийомної, опікунської сім’ї чи ДБСТ.

Зазначимо, що заняття проводять регіональні тренери з питань підготовки кандидатів, а також представники служби у справах дітей та департаменту охорони здоров’я.

Довідка

Станом на 30 березня 2016 р у Львівській області функціонує 108 прийомних сімей, у яких виховують 163 дитини, та 33 дитячих будинки сімейного типу, у яких мешкає 223 дитини.

Фото: legalclinic.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *