ОСТАННІ НОВИНИ

Переселенці та їх автомобілі: що треба знати

|

Зареєструвати, перереєструвати чи зняти з обліку автомобіль внутрішньо переміщені особи можуть у будь-якому територіальному сервісному центрі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

авто

«Ніяких особливостей для таких осіб немає, єдине, що до переліку документів, які необхідно надати, додається довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи»,- пояснюють у регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області

Зазначимо, що довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, визначена «Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 509 та підтверджує факт внутрішнього переміщення.

Цю довідку необхідно надати, адже при реєстрації (перереєстрації), знятті з обліку автомобіля в реєстраційних документах зазначається місце реєстрації (проживання) фізичної особи, для внутрішньо переміщених осіб – місце проживання на підставі відповідних документів.

Одним з документів, до яких вносяться відомості про місце проживання та місце перебування особи, є довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, на зворотному боці якої територіальним підрозділом ДМС проставляється відмітка про реєстрацію місця проживання даної особи.

Реєстрація/перереєстрація транспортних засобів проводиться на підставі:

  • Заяви;
  • Документу, що посвідчує особу (оригінал та копія);
  • Ідентифікаційний номер особи, яка звернулася за отриманням послуги(оригінал та копія);
  • Доручення на уповноважену особу (за наявності) (оригінал та копія);
  • Документів, які підтверджують правомірність придбання, отримання, ввезення, митного оформлення транспортних засобів (договір купівлі – продажу, митна декларація, тощо) (оригінал та копія);
  • Акт огляду ТЗ, складений фахівцем експертної служби МВС (за винятком первинної реєстрації);
  • Квитанція про сплату послуги.

Довідка

Законодавством гарантується можливість реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів за місцем звернення власника або його уповноваженої особи незалежно від місця реєстрації (проживання) фізичної особи чи місцезнаходження юридичної особи.

Відповідно до статті 9 Закону України від 20 жовтня 2014 року № 1706-VII «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» внутрішньо переміщена особа має право на отримання соціальних та адміністративних послуг за місцем перебування, а також інші права, визначені Конституцією та законами України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *