ОСТАННІ НОВИНИ

Держборг України зріс на 169 мільярдів гривень

|

Держборг України в січні-лютому знизився на 1,8% у доларах, зріс на 10,7% у гривневому еквіваленті. Про це повідомляє УНІАН.

borg

Загальна сума державного та гарантованого державою боргу України на кінець лютого становила 64,35 млрд дол., що на 1,8%, або на 1,16 млрд дол., нижче від показника на початок року.

За інформацією Мінфіну, в гривневому еквіваленті загальна сума державного та гарантованого державою боргу на кінець лютого становила 1,741 трлн грн, що на 10,7%, або на 168,76 млрд грн, більше від показника на початок року.

Як зазначила головний економіст Dragon Capital Олена Білан, подальша динаміка держборгу цього року, перш за все, залежати від надходження фінансування від офіційних кредиторів та коливань валютного курсу.

«Наш поточний макроекономічний прогноз передбачає відновлення кредитування Міжнародного валютного фонду і пов’язаного з ним фінансування в другому кварталі 2016 року, при цьому чисті запозичення становитимуть 7,3 млрд дол. порівняно з 8,6 млрд дол. у 2015 році. Ми очікуємо, що до кінця року показник «борг до ВВП становитиме 84%», – прогнозує експерт.

Фото: newsradio.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *