ОСТАННІ НОВИНИ

У парламенті хочуть дозволити нардепам бути міністрами

|

Депутатам Верховнної Ради хочуть дозволити обіймати посади у Кабміні. Відповідо\ний законопроект зареєстрований у парламенті, передає РБК-Україна.

ВР

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект №4357 “Про внесення змін до статті 78 Конституції України щодо створення політичних передумов для стабільної та ефективної роботи Кабінету Міністрів України”. Документ було внесено в парламент 1 квітня 2016 року.

“Сьогодні в більшості пострадянських країн сталим правилом є конституційне встановлення принципу несумісності депутатського мандата і посади члена уряду. За умов, що склались в Україні, така ситуація не сприяє налагодженню ефективних взаємозв’язків між урядом і парламентом та переважно зводить відповідальність першого перед другим лише до формального звітування”, – вважають автори законопроекту.

В пояснювальній записці підкреслюється, що законопроект спрямований на забезпечення стабільної роботи уряду, консолідацію зусиль ВРУ та Кабміну і передбачає суміщення депутатського мандату з членством у Кабінеті Міністрів України.

Так, документом пропонується внести зміни до частини другої статті 78 Конституції України. Передбачається, що закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

“Законопроект відповідає вимогам частини другої статті 156, статей 157 та 158 Конституції України. Прийняття запропонованих у законопроекті змін до Конституції України не призведе до порушення міжнародних зобов’язань України”, – підкреслюється в пояснювальній записці.

Реалізація законопроекту не потребуватиме додаткових витрат із державного бюджету України.

Нагадаємо, У Верховній Раді України зібрали 176 підписів народних депутатів за зміни до Конституції щодо суміщення роботи в парламенті і Кабінеті міністрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *