ОСТАННІ НОВИНИ

Пластуни проведуть у Стрийському парку марафон «Герої нашого часу»

|

Пластуни запрошують 9-10 квітня  на святкування свого 104-го Дня народження. Програма передбачає молебень, урочистий вимарш вулицями Львова, урочисті церемоніали в центрі міста, вшанування пам’яті загиблих пластунів на Личаківському кладовищі  та марафон «Герої нашого часу». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Пласт

На вихідних увесь пластовий загал святкує День Першої Пластової Присяги – у квітні 1912 року перші гуртки присягнули на вірність Богу та Україні, чим дали початок організації з понад столітньою історією. Розпочинається святкування з Літургії у соборі Святого Юра. Під час Літургії запланована урочиста посвята двох прапорів. Звідти колони пластунів традиційно рушать до пам’ятника Шевченка (пройдуть вулицями Листопадового Чину та Гнатюка), де відбуватиметься відкриття заходу, на якому багатьом пластунам вручать подяки та нагороди за плідну праці для громади, переведуть на нові ступені юнаків та юначок. Потім пластуни вирушать на Личаківське кладовище, де вшанують пластунів, що не зламали своїх присяг.

Також на Дні Першої Пластової Присяги діятимуть активітети для юнацтва – кіноперегляд та ярмарок у Lviv Film Center, історичний квест вулицями Львова.А в неділю у Стрийському парку відбудеться забіг, що присвячений  Героям нашого часу, де пластуни матимуть змогу випробувати себе на дистанціях: 3, 5, 7 та 10 кілометрів. «Дуже важливо, що пластуни мають змогу привернути увагу громадськості, організавуючи забіг, присвячений нашим героям – тим, хто боровся та бореться за майбутнє України, а тому праця над собою – найкращий спосіб вшунавати їхню пам’ять» – каже комендант Дня Першої Пластової Присяги 2016 Софія Данилиха.

Програма:

Субота, 9 квітня:

10.00-11.30 – Молебень у храмі св. Юра

11.30-12.30 – вимарш вулицями Львова

12.30-14.30 – урочисті церемоніали біля пам’ятника Шевченка

14.30-16.30 – урочисте покладання вінків на Личаківському кладовищі

Неділя, 10 квітня:

14.00-16.00  забіг, присвячений Героям нашого часу (Стрийський парк)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *