ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Львівщини добровільно здали до поліції майже 180 одиниць нелегальної зброї

|

На Львівщині завершився місячник добровільної здачі зброї. Так, у березні мешканці області здали у органи внутрішніх справ 179 одиниць зброї, 107 спецзасобів, а також велику кількість набоїв та боєприпасів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

PM121image001

 

Місячник добровільної здачі зброї на Львівщині тривав від 1 по 31 березня та проводився з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням, виявлення та перекриття каналів надходження в кримінальне середовище.

Під час місячника мешканці могли звернутись у органи внутрішніх справ (у відділи, відділення поліції або безпосередньо до працівників поліції) та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них неналежним чином – без дозволів, реєстрації тощо. У випадку, якщо громадяни добровільно здавали таку зброю – вони звільнялись від кримінальної відповідальності.

PM182image002

За час проведення місячника у органи внутрішніх справ мешканці Львова та області здали зброї – 179 одиниць (нарізної армійського взірця -1 од., мисливської нарізної – 27 од., мисливської гладкоствольної – 149 од., холодної – 2 од.), спецзасобів – 107 одиниць (газових пістолетів та револьверів – 89 од., травматичної дії – 18 од.), боєприпасів – 773 одиниці.

PM821image003

«Дуже добре, що люди поставились до питання відповідально і приносили зброю. Часто мешканці звертались за роз’ясненнями до своїх дільничних інспекторів і це також свідчить про те, що поліції стали більше довіряти. Часто це була мисливська зброя, власники якої померли або газові чи травматичні пристрої, які люди придбали без дозволу. Хочу нагадати, що у випадках, коли громадяни добровільно здавали зброю, вони отримували можливість зареєструвати її та отримати у користування – таких питань про реєстрацію зараз вирішується 173», – повідомив начальник відділу дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.

Фото: поліція

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *