ОСТАННІ НОВИНИ

Впродовж опалювального сезону в Золочеві було заміщено 1,34 млн. кубометрів газу.

|

За опалювальний сезон 2015-2016 діяльність групи компаній «Золочівенерго» принесла золочівському бюджету економію коштів у розмірі понад 1,5 млнгрн.За словами директора групи компаній Андрія Омельчука, за 6 місяців опалювального сезону було заміщено 1,34 млн. м3 природного газу. Такий значний ефект група досягла, використовуючи для роботи комунальних котелень замість природного газу відновлювальні види палива. І це лише економія від заміщення газу альтернативнимпаливом, адже вартість теплової енергії з відновлюваних джерел нижча відвартості теплоенергії з газу. Однак, сюди ж треба ще додати більше ніж 2 млн грн. коштів сплачених місцевим лісовим господарствам та розробникам за дрова, адже ці кошти також залишилися тут, в регіоні, а не були виведені з України в якості оплати за газ.

золочів

«Для бюджетної сфери вигода від діяльності нашої компанії і таких компаній, як наша, очевидна, – стверджує Андрій Омельчук. –Це при тому, що сьогодні в Україні так і не створено сприятливих умов для розвитку альтернативноїтеплоенергетики. Тобто на словах і в деклараціях – «максимальне сприяння». Але на ділі так і не впроваджено усієї необхідної законодавчої бази для енергосервісної діяльності, нема чіткого визначення хто і як затверджує тарифи для альтернативників, практично нема державних програм та прозорих механізмів для укладення довготермінових угод з органами місцевого самоврядування, нема надійних механізмів захисту прав для сторін таких угод. А без довготривалих угод та гарантій їх виконання, ніхто не буде інвестувати кошти у більш ефективне, але й більш дороге обладнання. Не кажучи вже про інші заходи з енергоефективності – затеплення будівель, модернізацію тепломереж і т.д.». Також потрібно наголосити на тому, що залучивши приватних підприємців до опалювання комунального сектору, муніципальна влада знімає із себе проблеми догляду за тепломережами та їхнього ремонту. А це також немалі кошти з бюджету громад, переконаний підприємець.

«Пропрацювавши у цьому сегменті ринку чотири опалювальні сезони, можу із упевненістю сказати, що розвиток відновлювальної теплоенергетики та супутніх заходів із енергоефективності будівель може стати хорошим драйвером зростання національної економіки на найближчі 10 років.Якщо, звичайно, держава створить прозорі і рівні для усіх учасників правила діяльності», – переконанийАндрій Омельчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *