ОСТАННІ НОВИНИ

Суддю-«стрілка» заарештували просто у Верховній Раді

|

Національне антикорупційне бюро України затримало суддю Малиновського районного суду м.Одеса, якого було викрито на отриманні неправомірної вигоди (хабара) у розмірі 500 тисяч гривень. Згоду на затримання та арешт даної особи сьогодні надала Верховна Рада України. За постанову щодо затримання та арешту проголосували 255 та 247 депутатів відповідно.

суддя

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАБУ.

Наразі детективами НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України готується клопотання до суду про обрання щодо судді запобіжного заходу. Підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового затримання. Слідчі дії тривають.

«Історія із затриманням одеського судді отримала неабиякий резонанс у суспільстві. Нам закидали, що співробітники Бюро поводилися недостатньо жорстко у відповідь на дії судді. Наголошую, що працівники НАБУ діють виключно в межах чинного законодавства. Переконаний, що метою будь-яких слідчих дій є досягнення результату у вигляді справедливого покарання за корупційні діяння у відповідності до закону», – заявив директор НАБУ Артем Ситник.

Нагадуємо, 29 березня під час проведення обшуку працівниками НАБУ та Національної поліції суддя Малиновського районного суду м. Одеса почав чинити опір, застосувавши вогнепальну зброю. Після того він зник із місця проведення слідчих дій. Судді повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за ч.4 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *