ОСТАННІ НОВИНИ

Під час бойових дій у зоні АТО поранили українського військового

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

31-03

За словами речника адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександра Мотузяника,  на Луганському напрямку НЗФ двічі порушили режим тиші біля Трьохізбенки. «Сили АТО одразу ж відкрили вогонь у відповідь. Також в районі Попасної бойовики здійснили снайперський обстріл українських позицій. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 3 ворожих обстріли», – розповів він.

І додав, що тривають цілодобові бойові дії під Авдіївкою. «Окрім потужних мінометних обстрілів, ворог знову застосував ствольну артилерію (122-мм гаубиці). Також, за оперативною інформацією, між Макіївкою та Ясинуватою (8 км від лінії фронту) виявлено 4 ворожі 152-мм гармати «Гіацинт». Нагадуємо, що противник регулярно використовує великокаліберну ствольну артилерію для обстрілів наших позицій під Авдївкою. Це є грубим порушенням одразу декількох пунктів Мінських домовленостей», – зазначив Мотузяник.

Також бойовики активізувалися на північно-західній околиці Горлівки (ділянка Зайцеве – Новгородське). Зокрема, тут активно стріляють ворожі снайпери; бойовики ведуть вогонь одночасно по багатьох опорних пунктах українських військ на 15-км відрізку лінії фронту.

Окрім цього, потужні обстріли НЗФ відбулися в Луганському (з БМП) та Пісках (з мінометів).

«Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 32 ворожих обстріли (як в темну, так і в світлу пору доби)», – підсумував Мотузяник.

За його словами, на Маріупольському напрямку різко загострилася обстановка.

«Ввечері на ділянці фронту Гнутове – Широкине противник відкрив потужний вогонь з мінометів (по наших позиціях було випущено близько 100 мін). Північніше, у Гранітному та Мар’їнці, стріляли снайпери окупантів. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 обстрілів з боку НЗФ», – зазначив він.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *