ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають одягти блакитне на підтримку людей з аутизмом

|

Вже третій рік поспіль у Львові відбудеться акція «Львів у блакитному 2016», яка має на меті поширювати інформацію про аутизм та формувати толерантність до людей, які живуть з такою особливістю. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

аутизм

«2 квітня о 12.00 прийдіть на площу Ринок навпроти входу у Ратушу та вдягніть будь-яку деталь одягу синього або блакитного кольору. Цього року ще візьміть з собою блакитну парасольку – символ акції. Вимкни байдужість, увімкни блакитне!» – запрошують організатори.

Розклад подій:

2 квітня

11.30 – організована хода від НРЦ «Довіра» (вул. Короленка, 1) зупиняється біля входу до львівської Ратуші.

12.00 – флеш-моб «Блакитна парасолька»: учасники вишикуються у формі парасольки.

12.10 – міні-сценка «Людина дощу».

12:20 – виступ дитячої студії балету «Життя» – «Смайлики».

13.30 – відкрита лекція «Про аутизм: міфи і реальність», головний корпус ЛНУ ім. І. Франка, вул. Університетська, 1, ауд. 220. Доповідач: лікар-психотерапевт Центру денного перебування «Справи Кольпінга в Україні» Лілія Дробіт.

14.00 – «Чудо тур» безкоштовна екскурсія Львовом для діток.

17.00 – показ біографічного фільму «Темпл Грендин» в іHUB Львів, вул. Замкнена, 9. Вхід вільний.

3 квітня

14.00 – матч між клубами американського футболу «Львівські Леви» (м. Львів) та «Джокери» (м. Київ) на стадіоні «Прогрес», вул. Януша, 1. Матч присвячено підтримці Всесвітнього дня інформування про аутизм.

4 квітня

13.20 – відкрита лекція «Світ людей А», навчальний корпус Українського Католицького Університету, вул. Свєнціцького, 17, ауд. 220. Доповідачі: практичний психолог НРЦ «Довіра» Дерень Олена Михайлівна; логопед-дефектолог Сидоренко Олена Олександрівна.

Після успіху ініціативи «Львів у блакитному» у 2014 та 2015 роках, цього року про намір одягти своє місто «у блакитне» заявили активісти з Києва, Житомира, Чернівців, Харкова, Івано-Франківська та інших міст.

Організатори акції – Громадська організація «Фонд Блакитний Птах» – запрошують львів’ян долучитися до масового флеш-мобу.

Фото: УНІАН

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *