ОСТАННІ НОВИНИ

Голова сільради Львівщини незаконно вилучив у 15 громадян землі майже на мільйон

|

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, внаслідок незаконних дій голови сільської ради одного з сіл Львівщини, із власності громадян було незаконно вилучено майже два гектари земель. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної Поліції у Львівській області.

земля АТОвцям

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України встановлено, що голова сільради ініціював засідання сесії та виконав інші процедурні питання, внаслідок чого із власності п’ятнадцятьох громадян були незаконно вилучені земельні ділянки загальною площею 1,7 га. Збитки, завдані власникам, оцінені у майже 940 тисяч гривень.

Такі протиправні дії голова вчинив у інтересах одного з ТзОВ, якому для провадження господарської діяльності необхідна була земельна ділянка площею не менше ніж двадцять гектарів. Для вирішення цього питання голова ініціював та провів громадські слухання та інші необхідні процедури, в результаті чого рішенням сільської ради були затверджені акти вилучення ділянок, які нібито були надані громадянам у користування. Це рішення стало підставою для передачі ділянок в оренду ТзОВ.

Проте правоохоронці встановили, що частина земельних ділянок площею1,7 га перебувають не у користуванні, а у власності п’ятнадцятьох громадян, а у документах, які подав голова, було завідомо неправдиво відображено дані про їх правовий статус, тому процедура їх вилучення повинна була бути іншою та не допускалася без згоди власника.

Невдовзі матеріали кримінального провадження будуть скеровані на розгляд суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *