ОСТАННІ НОВИНИ

Вибухівки у суді, де сьогодні розглядають справу по «Угерському спиртзводу», не виявлено

|

Правоохоронці не виявили вибухонебезпечних предметів у Залізничному районному суді, де сьогодні розглядають справу по «Угерському спиртзводу». Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Львівщини.

вибухівка

А даними правоохоронців тривають заходи з метою встановлення особи аноніма, який надав неправдиве повідомлення про замінування.

Нагадаємо, сьогодні  29 березня об 11.10  до поліції міста Дубно Рівненської області зателефонував анонім  та повідомив, що Залізничний районний суд у Львові заміновано. На місці працювали  слідчо-оперативна група поліції, кінолог, вибухотехніки та експерти Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, а також представники інших служб.

З приміщень суду евакуйовано 640 відвідувачів та 60 працівників. Правоохоронці обстежили будівлю та прилеглу територію.

Як раніше повідомляв Львівський портал, ещодавно майже пів тисячі працівників спиртзаводів Львівщини мітингували під стінами Верховної Ради України. Люди вимагали  припинити тиск на їхні підприємства, розслідувати причетність керівництва Міністерства агрополітики та ДП «Укрспирт» до дестабілізації роботи заводів та корупційних фінансових схем в спиртовій галузі. Увечері того ж дня невідомі увірвались в лікарню та розбили голову директору спиртзаводу. Змушували підписати заяву на звільнення.

Ще раніше, 12 березня, працівники ДП «Угерський спиртзавод» повідомили, що невідомі особи пробували силою захопити їхнє підприємство. Близько 20 невідомих осіб проникли на територію державного підприємства і спробували зайняти адміністративні приміщення. Разом з невідомими був Андрій Гнатуш, який повідомив, що його призначили новим керівником підприємства. Андрій Гнатуш, за словами працівників, посилався на наказ голови ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Дениса Чернова. На місце події працівники заводу викликали поліцію, після чого невідомі особи поспішили покинути територію державного підприємства. Окрім того, на заводі зібрались працівники підприємства та мешканці села Угерськ з обуренням на дії невідомих та з намірами захистити держпідприємство.

Пізніше керівництво об’єднаної профспілки ДП «Укрспирт» та представники державних підприємств на спільній прес-конференції заявили про спроби «смотрящих» від «сім’ї» Януковича повернути контроль над прибутковими підприємства спиртової галузі.

17 березня, три сотні «ті тушок» із зброєю та димовими шашками захопили Угерський спиртзавод. Згодом на місце події прибув керівник Нацполіції Львівщини Дмитро Загарія та штурмова бригада.  Після довгих перемовин «тітушки» погодились покинути завод та поїхати у райвідділ. Під час перебування на заводі рейдери пошкодили лабораторію та погромили завод.

Після цих подій опублікували фотодокументи, що взахопленні «Угерського спиртзаводу» брали участь члени ОЗУ та колишні працівники МВС?

Провокації та спроби захоплення державних підприємств до цього трапилися на Струтинському спиртзаводіта Вузлівському спиртзаводі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *