ОСТАННІ НОВИНИ

Шокін вигнав Сакварелідзе

|

Генпрокурор Віктор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе. Відповідний наказ оприлюднено на сайті ГПУ.

David-Sakvarelidze_8217

“До Генеральної прокуратури упродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України “Про прокуратуру” встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генпрокурора – прокурора Одеської області, яку обіймає Сакварелідзе”, – йдеться в повідомленні.

“Також обгрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України”, – додали в повідомленні ГПУ.

Крім того, своїм наказом від 29 березня поточного року Шокін притягнув до дисциплінарної відповідальності Сакварелідзе “за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *