ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перевізники хочуть обмежити перевезення пільговиків

|

Транспортні підприємства Львівщини на межі зупинки. Не виключено, що перевізники будуть змушені обмежити пільгові перевезення в області. Про це на сесійному засіданні заявив представник страйкового комітету транспортних підприємств Львівщини Юрій Кривенко, передає кореспондент Львівського порталу.

маршрутка

За його словами, проблема із пільговим перевезенням у маршрутках існувала давно, але цього року вона особливо загострилася.

«Справа в тому, що держава не передбачила коштів на субвенцію. Ми мали сподівання на зміни до бюджету, які Верховна Рада ухвалила 18 лютого, де для Львівщини передбачили 77 мільйонів. Втім, президент досі не підписав цього закону…», – пояснив Юрій Кривенко.

Водночас він зазначив, що страйковий комітет звертався до керівництва облради та облдержадміністрації з проханням вирішити такі питання: зважаючи на фінансові можливості, визначити категорії пільговиків, яких будуть перевозити; скеровувати кошти не перевізникам, а категоріям громадян, які справді потребують допомоги; розрахуватися за пільгові перевезення минулого року.

«Минуло два місяці, але нічого з наших пропозицій так і не реалізували», – констатував Юрій Кривенко.

«Розуміємо, яка ситуація в країні, але зрозумійте і перевізників. Не маємо жодної зайвої гривні на придбання пального, на закупівлю рухомого складу…Підприємства на межі зупинки», – пояснив він.

Відтак страйковий комітет дав керівництву області час на залагодження цієї проблеми до 1 квітня, в іншому випадку перевізники будуть вимушені обмежити пільгові перевезення.

«Це не шантаж і не погрози, ми за конструктивний діалог. До 1 квітня перевізники, обласна рада та адміністрація мусимо сісти за стіл переговорів і прийняти якийсь документ. В іншому випадку перевізники просто фізично будуть вимушені обмежити пільгові перевезення», – наголосив Кривенко Юрій.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *