ОСТАННІ НОВИНИ

Майже всі міста України готові перейти на Е-квитки у транспорті, - депутат

|

Незабаром у  всіх містах України можуть ввести Е-квиток у транспорті, необхідно лише, аби депутати ухвалили відповідний законопроект. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Ігор Васюник, передає кореспондент Львівського порталу.

е-квиток

Сьогодні, 29 березня, у Києві зібралася робоча група з приводу запровадження у міському транспорті електронного квитка.  На робочу групу приїхали представники приватних і комунальних перевізників з Тернополя, Вінниці, Києва, Львова, представники міністерств.

За словами Ігоря Васюника, в більшості міст України міська влада вже готова переходити на новітні системи обліку пасажирів.

«В Тернополі вже тестують таку систему…залишається узаконити дане питання на законодавчому рівні»,  – зазначив нардеп.

Що зміниться з ухваленням законопроекту №4121:

– Органи місцевого самоврядування отримають право самостійно впроваджувати Е-квиток в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності та самостійно визначати порядок їх функціонування.

– Є прямий зв’язок між впровадженням електронного квитка, якістю громадського транспорту та безпекою пасажирів. Все дуже просто.

«Візьмемо за приклад Львів, де про електронний квиток говорять 5 останніх років. На міському ринку транспортних перевезень 40% обігових коштів знаходяться в тіні. Ні місто, ні приватні перевізники до кінця не знають, яким насправді є прибуток. Не маємо розрахунків – отже не знаємо, чи є реально обґрунтовані тарифи на перевезення, чи обґрунтовані скарги перевізників про нестачу коштів на закупівлю нових автобусів», – написав І. Васюник.

За його словами, впровадження електронного квитка дасть можливість провести реальний облік кількості пасажирів та обігу коштів. Це в свою чергу дасть можливість побачити, чи є обґрунтована вартість проїзду. Зросте рівень безпеки – водії будуть виконувати свій прямий обов’язок – слідкувати за дорогою, а не бути касирами.

«Якщо ми зробимо ринок громадських транспортних перевезень відкритим та прозорим – це також дасть змогу дати реальну оцінку економічної діяльності чи то комунального, чи то приватного підприємства. Відповідно з’явиться можливість ефективно працювати: приймати або рішення про реорганізацію, чи то зміну транспортної схеми, планувати закупівлю нових сучасних пасажирських автобусів чи електротранспорту (що надзвичайно важливо)», – додав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *