ОСТАННІ НОВИНИ

Ляшко «розвалив» коаліцію?

|

«Радикальна партія» вийшла із коаліції, і тепер коаліція не має 226 депутатів, необхідних для її існування. Про цеПерший віце-спікер парламенту Андрій Парубій оголосив сьогодні, 29 березня, у Верховній Раді, передає УП.

верховна рада

Він зачитав лист депутатів Олега Ляшка про відкликання голосів під коаліційною угодою.

“Відповідно до 83 статті Конституції України народні депутати України, які входять до складу депутатської фракції “Радикальної партії” Олега Ляшка підтверджують одноголосне рішення депутатської фракції про вихід із коаліції депутатських фракцій і груп у Верховній Раді восьмого скликання. Та заявляють про відкликання своїх підписів під згодою про входження у коаліцію”, – зачитав Парубій.

“Таким чином інформація озвучена, я її передаю, згідно регламенту, до секретаріату Верховної Ради для внесення в реєстр”, – додав він.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман анонсував о 12:15 початок роботи установчих зборів нової коаліції.

Напередодні лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у вівторок збирають установчі збори нової коаліції фракції БПП, “Народний фронт” і “Батьківщина”.

За його словами, Радикальна партія залишається в опозиції.

У коаліцію “Європейська Україна” спершу входили фракції 5 партій, але пізніше депутати “Самопомочі”, “Батьківщини” й Радикальної партії заявили про вихід із коаліції, однак заяви про вихід із коаліції від соратників Ляшка досі не оприлюднювали.

Тепер у чинній коаліції офіційно немає 226 депутатів, що унеможливлює її функціонування.

У випадку, якщо нову коаліцію не буде сформовано протягом 30 календарних днів, президент має право розпустити Верховну Раду й оголосити дострокові парламентські вибори.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *