ОСТАННІ НОВИНИ

Через злидні більшість українців хоче виїхати на роботу за кордон

|

Низькі зарплати, падіння рівня життя, відсутність можливостей для розвитку малого й середнього бізнесу призводять до того, що чимало українців задумуються про переїзд за кордон. Фактично дві третини українців час від часу задумуються про переїзд за кордон. Більше за інших про еміграцію думають ІТ-спеціалісти й представники медіа. Рідше за інших планують виїжджати юристи, банківські працівники і спеціалісти зі страхування. Такі дані опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua, що є у розпорядженні Львівського порталу.

112

За даними дслідження, найбільш привабливими для трудових мігрантів є країни Західної та Східної Європи, а також США і Канада.

Щоправда, кількість тих, хто має намір залишити країну, дещо скоротилася. Експерти пояснюють, що зміни в міграційних настроях «офісних працівників» швидше зумовлені тим, що, хто мав намір залишити країну, зробили це ще з початком кризи і настанням соціально-економічної нестабільності.

На сьогодні залишається значна частина офісних співробітників, рішуче налаштованих на переїзд. Про серйозні наміри залишити країну заявив кожен шостий «працівник». Як і раніше, понад половина опитаних допускають думку про переїзд, проте рішучих кроків поки не роблять. Дещо менше третини не планують їхати з України.

Більше за інших на переїзд за кордон націлені ІТ-спеціалісти й представники медіа. Рідше планують виїжджати ті, чий досвід і знання складно адаптувати в умовах іншої країни, — юристи, банківські працівники і спеціалісти зі страхування.

Також добре простежується різниця в міграційних настроях від регіону до регіону. Серед тих, хто рішуче налаштований на переїзд, більше за все мешканців східних регіонів, зокрема Донецької та Луганської областей. Також традиційно великий відсоток трудових мігрантів із Західної України. Рідше про наміри виїхати заявляють мешканці Києва, Київської області та центральних регіонів України.

Найбільш привабливими для трудових мігрантів є країни Західної Європи – понад чверть українців погодилися би на такий варіант переїзду. Ще стільки ж вибрали би країни ближнього зарубіжжя — Польщу, Словаччину, Угорщину. Кожен четвертий опитаний мріє жити і працювати в США або Канаді. Рідко для еміграції розглядають країни СНД і Азії. У варіанті «Інше» найчастіше зазначали Австралію, Ізраїль і ОАЕ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *