ОСТАННІ НОВИНИ

«Діамантовий» прокурор у суді добивається відставки Сакварелідзе

|

Екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць, обвинувачений у корупції, просить Окружний адмінсуд Києва визнати незаконним наказ генпрокурора про призначення Давида Сакварелідзе заступником генпрокурора – прокурором Одеської області.

482s

Про це заявив сам Корнієць, повідомляє УП з посиланням на Українські Новини.

«Мені стало відомо, що 14 квітня 2016 року Окружний адмінсуд Києва розгляне позов про скасування наказу ГПУ про призначення на посаду заступника генпрокурора Сакварелідзе. Мною подано аналогічний позов 16 березня 2015 року, однак дата засідання не визначена», – заявив Корнієць.

Він також запропонував другому позивачеві об’єднатися і разом підтримати позовні вимоги.

Як відомо, раніше Сакварелідзе заявив про ділові зв’язки генпрокурора Віктора Шокіна і «діамантових» прокурорів.

За словами прокурора, наразі відчувається значний тиск системи, яка намагається замнути справу «діамантових прокурорів» (заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакина). Він закликав усіх небайдужих приєднатися до наглядового штабу для контролю над справою «діамантових».

Також Сакварелідзе заявляв, що у ГПУ тривають звільнення слідчих, які вели справу «діамантових».

Генпрокурор Віктор Шокін відмовився пояснювати, чому відбуваються ці звільнення.

Керівники більшості обласних прокуратур підписали колективний лист до Віктора Шокіна, у якому висловили йому свою підтримку у конфлікті з Давидом Сакварелідзе. Згодом до їх звернення долучилися народні депутати, обрані від Одеської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *