ОСТАННІ НОВИНИ

З виборчого списку БПП «викинули» 13 кандидатів у депутати

|

Центральна виборча комісія виключила з виборчого списку партії «Блок Петра Порошенка» 13 кандидатів у депутати Верховної Ради, повідомляє прес-служба ЦВК.

Таке рішення ухвалене 26 березня на засіданні Центрвиборчкому, яке провів голова комісії Михайло Охендовський.

Підставою для рішення ЦВК став «витяг із протоколу ХІІ позачергового з’їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та рішення зазначеного з’їзду цієї партії про виключення кандидатів у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року».

Перший серед виключених кандидатів – 74-й у списку «БПП» на виборах адвокат Геннадія Корбана Андрій Богдан.

Також зі списку виглючені прізвища «Маловацького О.В., Малашенкової Т.М., Рябикіна О.В., Вовка А.М., Фрідмана В.Є., Раупова Р.Б., Іляшенка В.В., Тарасовця Ю.М., Ревенка А.Д., Бєдового К.А., Лешика С.В., Велімовського А.Р.».

Президент України Петро Порошенко 25 лютого підписав закон № 3700 щодо виключення депутатів із виборчого списку після оголошення результатів виборів.

Верховна Рада 16 лютого ухвалила закон, який передбачає дозвіл партіям виключати кандидатів у народні депутати України з виборчого списку в багатомандатному окрузі після оголошення результатів виборів і до ухвалення рішення Центральної виборчої комісії про визнання їх обраними.

Скасувати цей законопроект закликала Верховну Раду громадянська мережа «Опора». Члени організації заявили, що документ був ухвалений з грубим порушенням закону України про регламент Верховної Ради.

У Комітеті виборців України президента України Петра Порошенка закликали застосувати право вето щодо цього закону.

Раніше з критикою законопроекту виступали представники «Реанімаційного пакету реформ». Експерти ініціативи опублікували заяву, в якій закликали парламент відхилити законопроекти № 3693 та № 3700 як такі, що встановлюють «диктатуру партійних лідерів».

Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *