ОСТАННІ НОВИНИ

Віктор Таран: «Ми вважаємо, що одна людина може щось змінить. В цьому й проблема»

|

Український політолог, голова Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран про проблеми української політики:

Таран

«Проблема українських політиків в тому, що вони ділять країну в неконструктивний спосіб замість того, щоб будувати державу, шукати компроміс один з одним. Депутати намагаються перетягнути на себе центр впливу, вигадують якісь документи, яких навіть не збираються дотримуватись.

Україна – це постколонія Радянського Союзу, а перед цим – царської імперії. І там, і там всі ключові рішення приймала одна людина. Тому в нас є величезна проблема в тому, що ми вважаємо, що одна людина може щось змінить. Зараз ми апелюємо до Президента. І Президент, на жаль, перебирає більше повноважень ніж він має згідно з Конституцією. А депутати і уряд замість того, щоб «дати по руках», дають йому можливість занадто багато втручатися.

Але найголовніша проблема в тому, що вони всі не можуть між собою домовитися, бо кожен хоче мати більше влади, кожен заздрить іншому. У нас зараз іде війна за потоки, за владу, за влив, а не за реформи чи за зміни. Тому, якщо вони там між собою не зможуть домовитися, то їх замінять інші. Проте інші повинні змінювати правила гри, а за цієї умови позачергова зміна парламенту є ще гіршим рішенням. Тоді ми мінімум на 9 місяців вилітаємо з реформ через передвиборчу кампанію, популізм, формування коаліції тощо. Тому краще вже «довбати» тих, хто є», – сказав Віктор Таран.

Фото: hromadskeradio.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *