ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «прикрили» конвертаційний центр

|

Податкова міліція Львова припинила діяльність «конвертаційної групи» з оборотом 65 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

гроші за кордоном

Оперативними співробітниками встановлено, що в області діє стійка група, яка надає послуги конвертації коштів та мінімізації сплати податків. Аналізом її діяльності за 2 останні роки виявлено, що обсяг проконвертованих коштів перевищив 65 млн.грн. Послугами «конвертаційного центру» користувались 30 підприємств вигодонабувачів реального сектору.

В результаті проведених обшуків вилучено комп’ютерну техніку, з якої подавалась податкова звітність фіктивних СГД, чорнові записи, печатки та документи фінансово-господарської діяльності фіктивних СГД, банківські картки фізичних осіб, через які відбувалось зняття готівкових коштів, СD-диски (електронні ключі), заблоковано 212 тис.грн. на банківських рахунках транзитно-конвертаційних СГД, щодо яких ініційовано процедуру анулювання свідоцтва платників ПДВ, що унеможливить подальше формування податкового кредиту і упередить втрати бюджету на суму понад 17 млн. грн.

За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією: ч.2 ст. 205 КК (фіктивне підприємництво) та ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо-великих розмірах).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *